You are currently viewing Защо да изберете дигитална агенция

Защо да изберете дигитална агенция

Защо да изберете дигитална агенция

Някой от най-задаваните въпроси последните години е защо бизнесът се обръща към дигитални агенции за поддръжка на своите сайтове и рекламни кампании. Един въпрос, който може би има лесен отговор.
Дигиталната агенция представлява екип управляваш вашето електронно съдържание – интернет сайтове, блогове, социални канали, рекламни кампании, обработка на снимки и видео, изработка на дизайни за печат и др. Това са фирми концентрирани върху идеята да работят изцяло в тази среда, като разполагат с добра техническа база. Повечето от тях работят кадри, които дълги години са трупали опит в сферата и имат сериозни познания в дигиталната среда. Следят тенденциите на развитие в сферата, както и постоянно навлизащите нови ъпдейти на всякакви софтуери.

Тук идва момента да си задавате въпроса, защо да се обърна към агенция ? Немога ли просто да си наема персонал ?
Естествено всяка компания сама взема решения, как да се развива. Вие може да наемете човек да върши тази работа директно във вашата фирма. Трябва да се обърне внимание, че този бъдещ ваш колега трябва да има опит в поне 3 сфери – уеб разработка, управление на съдържание, рекламни кампании и др. Човек с толкова познания в тази сфера, ще ви излезе финансово около 1000 лв – 1500лв взависимост от конкуренцията в града.  Към тази заплата вие трябва да заложите и държавните такси и осигуровки, да осигурите офис и техника на вашия бъде служител. В края на месеца може да се окаже, че сумата се доближава до 2 000лв на месец за служител с такива добри познания в дигиталната сфера.

Какво предлагат дигиталните агенции?
Агенците за управление на дигитално съдържание предлагат различни оферти за поддръжка на уеб сайт и управление на рекламни кампании, като всичко се определя според нуждата и големината на клиента. Да предположим, че вие сте малка или средна фирма и имате нужда от дигитално управление на вашите фирмени активи. Според нуждите на такава фирма поддръжка на месец включваща – уеб сайт, социални канали, управление на реклама и др. би варирала около 200лв – 350лв на месец. 

Ако дръпнем чертата на годишна база:

  • служителя, ще ви струва ~ 15 000лв на година
  • дигитална агенция, ще ви струва ~ 4 000лв на година

 

От къде идва разликата между двете. От една страна дигиталанта агенция работи с много фирми и печели по-малко от всички, като стига своите финансови цели. Друга страна е че плащате за конкретно време на работа. В тази поддръжка вие имате определен брой часове работа, това оптимизира вашите загуби.
Всички знаем, че във фирмите от 8 часов работен ден се използват можеби средно на година половината в реална работа. Ако вие нямате задачи към вашия служител то вие директно губите пари на всеки час.

Именно поради тази причина все повече фирми се обръщат към дигитална агенция и договарят благоприятни за тях финансови условия. Предимствата на това са много:

  • Работата се върши от професионалисти
  • Не плащате и не амортизирате фирмено оборудване /компютри, лаптопи, телефони и др./
  • Оптимизирате разходите на вашата фирма

Според нашите наблюдения дигиталните агенции, ще заемат все по-голямо място и роля в бизнес живота. Тези тенденции в развитите държави вече са наложени от години и се ползват, като нормална месечна услуга. Надяваме се да сме ви дали нова гледна точка за използването на дигитална агенция !

 

Вашият коментар