You are currently viewing Класиране в Google на уеб сайт

Класиране в Google на уеб сайт

Класиране в Google

Какво трябва да знаем за класирането в Google и нашия уеб сайт. Като собственици на интернет сайт вие трябва да се интересувате за неговата визия и добро класиране в търсачката на google. Може би си задавате въпроса, Защо винаги говорим за google ? Отговотър е много лесен – защото 80 – 90% от потребителите търсят стоки, услуги или фирми в google. Това е най-използваната търсачка в интернет пространството.

гугъл търсачкаЕто така изглежда търсачката, когато заредите сайта на google.bg

Всеки уеб сайт заема определена позиция при търсене в тази търсачка от потребителите, а това пряко зависи в достигането до него. Класирането на сайтовете се определя от сложни алгоритми създадени от google, които търсят постоянни промени според развитието в интернет. Всяка година влизат нови изисквания, а стари отпадат. Така вашия уеб сайт може да се представя добре, може да се представя и лошо.

Какво става когато потърсим дадена стока ? 

Потребителя изписва в търсачката, какво търси и тя почва да избира сайтове според тези алгоритми и предлага на потребителя. Класирането става по страници, като всяка страница има 10 броя сайта ( 1 до 10 ), след което отивате на втора страница (отново 11 – 20 ) и тн. Алгоритмите вече са раздали класиране на сайтовете и те излизат по определения от тях начин пред търсещия дадена стока или услуга.

Какво се смята за добро и лошо класиране ? 

Ако вашия уеб сайт излезе в първите 3 резултата това повишава значително вашия шанс да намерите нов клиент. Потребителите започват да отварят сайтовете, които google им е предложим с първи позиции. Това показва, че google има доверие към тях и ги предлага, което води и до доверие в потребителя. Колкото по надолу слиза вашия сайт, толкова повече вашите шансове за потенциални клиенти намалява. За не добро класиране се счита, ако сайта ви попада след 5-6 позиция. А за лошо класиране се счита, ако сайта ви изобщо не е в първите 10 резултата (първата страница). Причините трябва да се крият в лошата SEO Оптимизация на вашия сайт. Статистиката показва, че голяма част от потребителите намират стоката или услугата в рамките на тази първа страница. Това не означава, че няма да видят и вашия сайт, но процента със сигурност, ще е доста по-нисък.

Как да проверим, къде се класира сайт ?

Може да проверите вашия сайт, като влезете в търсачката и напишете вашата стока, услуга или дейност. Търсачката, ще подреди всички сайтове с тези изисквания. Ако вашия сайт непопадне в топ 10 трябва да вземете мерки за развитие на вашата фирма в интернет пространството.

Още едно място, където може да проверите класирането на вашия сайт -> serprobot.com

Вашият коментар